Baanbrekende methodiek 
In onze programma's worden managers begeleid in een baanbrekende methodiek voor het ontwikkelen van toekomstige scenario's en het definiëren van mijlpalen die het ontvouwen van een scenario markeren. Via deze unieke methodiek kan de strategie dan worden aangepast en/of ontwikkeld om goed in te spelen op toekomstige uitdagingen. Dit is echt op de toekomst gebaseerde strategie-ontwikkeling en echt Enterprise Risk Management!

Deze geavanceerde programma's zijn gericht op CEO's, directeuren, managers en iedereen die  in staat willen zijn om hun organisatie te voorzien van een toekomstbestendige strategie, willen weten waar hun industrie heen gaat en/of hun eigen set van strategische instrumenten wensen te verrijken. Zelfs met onze 2-daagse Kick-Start programma zult u in staat zijn:

  • Een complexe branche specifieke belanghebbenden (stake holders) analyse uit te voeren;
  • Scenario planning te zien als een praktische methode om een analyse te maken van en grip te krijgen op de complexiteit en dubbelzinnigheid van een snel veranderende omgeving, en als een noodzakelijke eerste stap naar ondernemingsrisicomanagement en strategische besluitvorming;
  • Gestructureerd complexe en ambigue informatie en gegevens te analyseren, zodat een beheersbaar aantal concepten zonder verlies en uitsluiting bereikt worden;
  • Stap voor stap de scenarioplanning methodologie te leren en experimenteren met het gebruik ervan als instrument voor enterprise risk management, strategie formulering en / of de herziening van de strategie;
  • Uw band met het team te versterken en teamvaardigheden te ontwikkelen. 
Hoe ziet uw industrie eruit over 5 jaar?
De wereld van vandaag verandert sneller dan ooit en stelt bedrijven bloot aan plotselinge omwentelingen en onvoorspelbare gebeurtenissen. Weet u hoe uw industrie eruit zal zien over 3-10 jaar? Zo niet, hoe bepaalt u dan uw strategie om de toekomstig van uw sector te overleven? Gebruikt u intuïtie, extrapolaties, louter meningen... bent u aan het raden? Uit onderzoek blijkt dat de gemiddelde levensverwachting van een multinational - Fortune 500 of het equivalent daarvan - tussen de 40 en 50 jaar is en de gemiddelde levensverwachting van alle bedrijven samen, ongeacht de grootte, slechts 12,5 jaar is... 

Scenario Planning technieken
Met de scenario planning technieken van Sixth Sense Consultancy heeft u een goed georganiseerde, wetenschappelijke reeks van stappen en procedures die u in staat stelt om uw branche over 3-10 jaar in beeld te brengen, zodat u uw strategie vandaag daar aan kunt passen... het zal zowel u als uw organisatie "fit" voor de toekomst maken! U zult in staat zijn om sneller aan te passen, te overleven en zelfs winstgevend uit de veranderingen te komen.

Organisationeel succes
Wat maakte Koninklijke Shell, komend van de 8e plaats, het op één na grootste bedrijf in de energie-industrie en een van de meest winstgevende bedrijven in de wereld? Wat hield AutoNation, de grootste auto-retailer in de VS, winstgevend tijdens de recente kredietcrisis? Goed ontwikkelde scenario's en strategie aanpassingen! Ze bleven winstgevend, ondanks de recessie en de aandelenkoers verzesvoudigde sinds het laagste prijsniveau in 2008. De 'het ondenkbare denken' houding zorgt ervoor dat deze organisatie zeer goed in staat is om snel te reageren en te veranderen. De recente aardbeving en tsunami in Japan  beïnvloedde hun bedrijf drastisch, maar door snel reageren niet hun winsten (story). Ook u kunt hetzelfde geheim van succes delen dat bedrijven als Shell en AutoNation hebben!
Diepgaande Programma's
Ons meer diepgaande, 3-4 maanden durende Scenarioplanning programma richt zich volledig op de externe omgeving van uw organisatie en zal plausibele scenario's opleveren voor de toekomst van uw sector en aanbevelingen genereren voor strategische verandering. Ons 5-6 maanden programma omvat een diepgaande strategie-ontwikkeling en enterprise risk management en gaat verder door het genereren van daadwerkelijke actieplannen om u in staat te stellen te profiteren van de toekomst in plaats er door verrast te worden!

Iedere investering in tijd en/of middelen in dit proces zal voordelen opleveren boven iedere verwachting. Uw organisatie zal niet alleen overleven in de onzekere toekomst maar er zelfs winst uit halen. Dit is een unieke kans voor kleinere organisaties om eindelijk in het geheim van het succes te delen dat tot nu toe slechts was voorbehouden aan een paar winnende multinationals.

Neem contact met ons op voor meer informatie!
Picture or sign post with futre one and two on it.
Picture of three office buildings depicting growth.
Contact Us